Mürgiämbliku kahtlusega banaan leiti ka Maximast

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chiquita banaanid.
Chiquita banaanid. Foto: AFP / Scanpix

Veterinaar- ja toiduameti teatel tuli lisaks Pärnu Delice’i poele ohtliku toidu kahtlusega banaanileid ka Maximast.

Veterinaar- ja toiduameti toiduosakonna peaspetsialisti Kadi Paduri sõnul varustab Pärnu Delice’i poodi banaanidega Viljade Maailm OÜ, kes sai esmaspäeval sarnase ohtliku toidu kahtlusega banaanileiu teate Haapsalu Maximalt, kuhu Viljade Maailm samuti banaane vahendab.

«Viljade Maailm andis ohtliku toidu kahtlusega banaanileiust veterinaar- ja toiduametile teada, viis banaani parasitoloog Aleksei Turovskile, kes uuris banaani ning andis teada, et tegemist oli täiesti ohutu tühja kookoniga banaanil» edastas Padur.

Aleksei Turovski sõnul võis olla tegemist samasoonelise liblikalisega. Turovski sõnul leidis selle liblika vastne olevat banaani koorel oleva vaha väga sobiva koha, kuhu siis nukkuma jääda. «Liblikas, ilmselt koi moodi, suhteliselt suur, tiivasirutusega kuni neli sentimeetrit oli aga juba ammu ära lennanud. Kookon oli tühi ning puudus igasugune oht banaanile endale, teistele lähedal olevatele puuviljadele ja inimese tervisele,» vahendas Padur Turovski selgitusi.

Padur lisab, et ohtlike loomadega seotud probleeme toidus üldiselt ette ei tule. «Banaane saabub Eestisse regulaarselt, seni teadaolevalt ühetegi mürgiämblikku banaanidega Eestisse jõudnud ei ole, seega võib öelda, et selline juhtum on äärmiselt ebatõenäoline,» ütleb Padur.

Seega usub Padur, et Pärnu keskuse Delice’i poe juhtum ei anna alust laiemalt midagi ette võtta, kuna pole ühtki kinnitust, mis probleemiga selle banaani puhul konkreetselt tegemist oli.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles