Lugeja küsib: miks pole alkoholiga kommid lastele keelatud?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alkoholisisaldusega kommid.
Alkoholisisaldusega kommid. Foto: SCANPIX

«Miks ei ole alkoholisisaldusega kommide peal alla 18 «keelumärki»? Kas see tähendab, et lastele ei ole kommide sees olev alkohol kahjulik?» uurib lugeja.

Vastab tarbijakaitseameti avalike suhete juht Hanna Turetski.

2006. oli teema Põllumajandusministeeriumis ümarlaual arutusel ja leiti, et probleemi ei ole kompvekkidega, mille täidisesse on maitsestamiseks lisatud alkoholi, kuna alkoholi sisaldus on sellistes toodetes minimaalne.

Samas otsustati, et kommide puhul, mis sisaldavad suuremas koguses alkoholi, müüki siiski keelata ei saa, kuna keeldu ei reguleeri ükski õigusakt. Samuti tõdeti, et jaekauplejate hea tava võiks olla selline, et kauplused sisemiselt reguleeriksid ise alkoholisisaldusega kommide mittemüümise lastele. Samuti leiti, et tootja peaks müügipakendil esitama info, et toode sisaldab alkoholi – seda tehakse nimetuses ja koostisosade loetelus.

Omalt poolt saan veel öelda ka seda, et tarbijakaitseamet on vastanud küsimusega pöördunud kauplejatele sarnaselt energiajookidega, et müügikoht võib keelduda alkoholisisaldusega kommide müümisest alaealistele. Piirangu kehtestamisel tuleb müügikohta paigutada vastavasisuline teave, milles on selgelt määratletud isikud, kellele ettevõtja nende vanuse tõttu ei soostu alkoholi sisaldavaid komme müüma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles