Tänasest ei tohi alaealistele müüa vesipiipu ja e-sigaretti

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vesipiip.
Vesipiip. Foto: Raigo Pajula

22. märtsist hakkas kehtima tubakaseaduse ja sellega seonduvate seaduste muudatused – näiteks keelati noortel omada vesipiipu ja tarvitada e-sigaretti.

Ühe olulise muudatusega lisatakse reklaamiseadusesse tubakatootega seonduvate toodete reklaamikeeld, teatas sotsiaalministeerium. Reklaame, mis on avalikustatud enne seaduse jõustumist, võib näidata nende tähtaja lõpuni, kuid mitte kauem kui kaks kuud.

Tänasest ei tohi alaealistele müüa ja nad ka tarvitada tubakatoodetega seonduvaid tooteid nagu näiteks e-sigaretid või taimsed suitsetatavad tooted. Samuti keelatakse noortel omada tubakatarvitamiseks mõeldud tooteid nagu piibud, vesipiibud ning muud piibu- ja sigaretitarvikud. Lisaks ei lubata alaealistel viibida suitsuruumis ja suitsetamisalal.

Alaealised ei tohtinud sotsiaalministeeriumi kinnitusel ka varem vesipiipu tõmmata, kuna tegemist on suitsetamisega tubakaseaduse mõistes. Tubakaseaduse kohaselt on suitsetamine suitsetamistubaka eesmärgipärane tarvitamine sõltumata asjaolust, kas ja millist vahendit selleks kasutatakse. Samas ei olnud reguleeritud täpselt vesipiibu müümine alaealistele.

Samuti keelatakse kõikide suitsuvabade tubakatoodete käitlemine. Enne 2015. aasta 1. maid tarbimisse lubatud närimistubaka jae- ja hulgimüüki võib teostada kuni 2015. aasta 31. detsembrini. Kehtestatakse ka käitlemiseks keelatud suitsuvabade tubakatoodetele koguselised piirangud, mida inimene võib isiklikuks tarbeks oma pagasis Eestisse toimetada. Muudatusega keelatakse ära veel ka suitsuvaba tubakatoote toimetamine Eestisse posti või mõnel muul viisil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles