Vargustelaine sunnib inimesi kallimaid lukke ostma

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tabalukk.
Tabalukk. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Vaatamata Saaremaad viimasel ajal tabanud sissemurdmiste lainele saarlased lukkusid ostma ei kiirusta, küll aga tunnistas Kuressaare bussijaama juures asuva Lukuselli poes töötav Maret Parbus, et viimasel ajal on suurenenud ostjate huvi kallimate lukusüdamike vastu.

«Tavalised, umbes 5 eurot maksvad südamikud vahetatakse turvalisemate vastu, mille hind küünib 30 euroni,» ütles ta Saarte Häälele.

Võrdluseks pani ta kõrvuti kaks võtit, millest üks on tunduvalt laiem ja paksem.

Tabalukkude hind küünib Lukusellis kuni 20 euroni. «Neid naljalt sae või tangidega läbi ei lõika,» kinnitas Parbus, tuginedes ostjate kogemustele.

Rehemäe kaupluses müüakse kolm kuni viis tabalukku päevas. Müüja Evi Tiirik kinnitas, et mingit ostubuumi pole. Nende poes on korralik valik tabasid, millest kalleim maksab 31 eurot.

Seda Inglise firma lukku, millel kaasas ka vastav tabakramp, tangidega läbi ei lõika, tõdes müüja. Samal ajal astus leti äärde Lääne-Saare vallas elav proua, kes oma sõnul tuli poodi just selleks, et osta turvalisem taba.

Kellamäel asuva Ringi poe juhataja Indrek Vaher nentis, et viimasel nädalal on tabade ja krampide ostmine suurenenud.

«Ei saa öelda, et kümneid, aga rohkem ikka kui tavaliselt,» ütles Vaher. «Samas pole meil rauasaagide ja lõiketangide müük suurenenud. Võib-olla kasutavad vargad nüüd akurelakaid,» tegi ta võllanalja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles