Rein Taagepera: mehed ei peaks ette kujutama, et naistele meeldib põrandat pesta

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Professor Rein Taagepera ütles ajakirjale Pere ja Kodu antud intervjuus, et mehed ei peaks ette kujutama, et naistele kangesti meeldib põrandat pesta - sellised tööd, mida kumbki parema meelega ei teeks, tuleb tema sõnul omavahel jagada.

«Siin tuleb mängu skautide põhimõte, et skaut jätab laagriplatsi puhtamaks, kui see enne oli. Kodutööde jagamisega on samuti – kumbki proovib teha rohkem kui pool,» selgitas Taagepera.

Tema abikaasa professor Mare Taagepera lisas, et Eestis on probleem osaliselt see, et emad hellitavad oma pojad ära. «Poeg istub seljaga külmkapi poole ja laseb emal endale piima lauale tuua…»

Oma poega kasvatasid Taageperad enda sõnutsi samamoodi kui tüdrukuidki – igaüks tegi kord nädalas süüa. «Jaan hakkas viieaastaselt tegema, alguses lihtsalt viinereid. Me kujundasime teda meelega heaks abikaasaks. Lisaks pole küsimus selles, mis tööd sa teed, vaid et sa seda hästi teed. Kui jagati ära köögi ja vannitoa puhastamine, hakkas Jaan pliidi puhastamise spetsialistiks ja ta sai selle tõesti puhtaks!» rääkis Mare Taagepera.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles