Järjekordne pank hoiatab libakirjade eest

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Danske Banki nimel saadetakse libakirju.
Danske Banki nimel saadetakse libakirju. Foto: Reuters / Scanpix

Täna jõudsid mitmete Danske Banki klientideni panga nimel saadetud õngitsemiskirjad, mida pank ei ole tegelikult saatnud. Märtsi alguses saadeti libakirju SEB nimel.

Kirjas palutakse kliendil klikkida lingile, mille tulemusel avaneb Danske internetipangale sarnane lehekülg, kuid lingi veebiaadress ei ole Danske Banki oma.

Pank palub täna sellise e-kirja saanud klientidel kirja ignoreerida ja mitte avada kirjas olevat linki.

Tuleb tähelepanelik olla ega jagada kellegagi oma internetipanga tunnust ja paroole. Pank ei küsi kunagi kliendilt selliseid andmeid.

Klientidel, kes on siiski oma kasutajatunnuse ja parooli edastanud, palume koheselt helistada Danske Banki infotelefonile 6 800 800.

4. märtsil said mitmed SEB kliendid justkui pangast saadetud e-kirja, kus teatati klienti saabunud turvasõnumist ja paluti avada link, mis viib väidetavalt postkasti. Lingil klõpsates avanes SEB internetipanga lehele sarnane leht, kuid lingi veebiaadress ei olnud SEB oma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles