Kindlustus: rehvivahetusega võib oodata, esiklaasi küürimisega mitte

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Auto esiklaas.
Auto esiklaas. Foto: Aldo Luud

PZU Kindlustuse teatel võib rehvivahetusega veel oodata, kuna naastrehve on lubatud tänavu kasutada 30. aprillini, kuid sellele vaatamata tuleb kevadel auto üle vaadata.

Kevadel suureneb liiklusaktiivsus ning kuigi teeolud paranevad, peavad juhid liikluses tegutsema ettenägelikult. «Esimese asjana tuleb kevadel puhtaks teha autoaknad, sest näiteks läbi räpase esiklaasi paistev päike võib juhi täielikult pimestada ning tuua kaasa liiklusõnnetuse,» ütles PZU Kindlustuse sõidukikahjude grupi juht Jaanus Tanne.

«Suverehvide allapanek sõltub sellest, kus ning millistel kellaaegadel liigeldakse. Kui seda tehakse vaid päeval ning peamiselt linnas, siis suure tõenäosusega libedusega enam kokku ei puututa ning võiks mõelda suverehvide kasutamisele,» nentis ta.

Kui aga liiklemine jääb õhtu- ja/või hommikutundidele ning sõidetakse ka kõrvalisematel teedel, võiks tema sõnul rehvivahetusega veel natukene oodata. Maanteeameti teatel võib talviste tee- ja ilmastikuolude jätkudes naastrehve kasutada kuni 30. aprillini.

Tanne sõnul tuleb enne rehvivahetust üle vaadata ka suverehvide olukord. «Eestis on suverehvide lubatud jääksügavus 1,6 mm, aga viimase piirini ei tasu rehve ära kulutada, kuna vihmastes oludes ei ole enam neil nii hea pidamine,» märkis Tanne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles