Tartu Motoshow'l näeb viitteist uudismudelit

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meenutus varasemast Tartu Motoshow'st.
Meenutus varasemast Tartu Motoshow'st. Foto: Ove Maidla

Eesti ainus motomess peetakse tänavu taas Tartus. Nime kannab see Motoshow 2010 ning huvilised saavad uudistada nii autotootjate uusimaid mudeleid kui kogeda ka nostalgiat vanade, kuid heas töökorras Ladade seltsis.


Viieteistkümnendat korda aset leidval Tartu autonäitusel on kavas ka täpselt sama palju mudeliesitusi - viisteist. Neist seitse masinat on sellised, mis pole veel jõudnud ühtegi meie salongi ega Baltimaade messidele, kinnitas Tartu Näituste pressiesindaja Vambola Paavo.

Nii on Baltikumi esmaesitlusel on uuenenud VW Sharan ja Touran. Nissani poolt on esitlusel Juke, Micra ja uueneud Qashqai. Autotootja Opel demonstreerib esmakordselt Baltimaadesse jõudnud uut Meriva mudelit. Alfa Romeo tõstab katte uuelt Giuliettalt.

Lisaks on autonäitusel mitmed mudelid, mis on Eestis juba liikvel, kuid üldsusele pole neid veel esitletud: Kia Sportage, Kia Venga, Dacia Duster, Renault Master kaubik, Renault megane III RS sport, Mitsubishi ASX ja Audi A1.

Autodega mess ei piirdu. Tartu Kalevi veemotoklubi toob vaatamiseks välja kiirpaadi OSY 400. Selle 38-hobujõulise mootoriga on vee kohal hõljudes võimalik arendada kiirust üle 100 km/h. Kiirpaadiga saavutas Rasmus Haugasmägi tänavu Rootsis veemoto MM-l märkimisväärse teise koha.

Lisaks uutele automarkidele on vanemale põlvkonnale elamuseks kohtumine noorpõlve sõidukitega. Eesti Lada Klubi toob Tartusse messile kõik omal ajal tootmises olnud Ziguli ja Niva mudelid.

Esimene VAZ 2101 pandi omaaegse Nõukogude Liidu Togliatti autotehases kokku 25. veebruaril 1970. Esimesed Lada 2101-d jõudsid Eestisse Tallinna Kopli kaubajaama 1971. aasta talvel.

Motoshow seminaridel esinevad ettekannetega Eesti Gaasi spetsialistid ning Tartu abilinnapea Margus Hanson, kes räägib linnaliinibusside üleviimisest gaasile. Eesti Gaasi juhataja Raul Kotov kõneleb ambitsioonikast plaanist rajada lähema viie aasta jooksul ulatuslik gaasitanklate võrgustik kogu Via Baltica trassi ulatuses.

Eesti ainuke auto-ja motonäitus toimub 24.-26. septembrini Tartu messikeskuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles