Saaremaa kaotab kruiisituriste

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mario Laul

Tänavuseks hooajaks on Saaremaa sadamasse oodata kuut ristluslaeva, mis toovad mullusega võrreldes saarele enam kui kaks korda vähem turiste.

«Sel aastal väheneb nii kruiisilaevade külastuste arv kui ka Saaremaad külastavate kruiisituristide arv,» kinnitas Tallinna Sadama turundus- ja kommunikatsiooniosakonna juhataja Sirle Arro ajalehele Meie Maa.

Saaremaa sadamat külastab neli erinevat laeva - Saga Sapphire, Hamburg, Serenissima ja Birka Stockholm. Prognoositav külastajate arv kokku on ligi 3500 inimest. Serenissima külastab Saaremaad esmakordselt.

Eelmisel aastal külastasid viis erinevat kruiisilaeva Saaremaa sadamat kokku 10 korda, tuues sellega Saaremaale 7593 inimest.

2013. aastal oli küll kruiisilaevade külastuste arv suurem ehk 14, aga reisijate koguarv väiksem ehk 6456.

Kuressaare linnavalitsuse turismi peaspetsialisti Karmen Paju sõnul avaldab kruiisiturismi turule tõenäoliselt negatiivset mõju laevakütuste väävlisisaldusele kehtestatud piirang.

Ka turismifirma Arensburgi Reisid juht Margus Mölder pidas ristlusturistide vähenemise märkimisväärseks põhjuseks laevade mootoritele kehtestatud uusi saastenorme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles