Tuntud ketšupi parim enne kuupäev põhjustab segadust

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heinzi ketšupil märgitud parim enne kuupäev
Heinzi ketšupil märgitud parim enne kuupäev Foto: Lugeja pilt

Esmaspäeval ühest Tartu Konsumist Heinzi ketšupi ostnud neiu leidis kodus seda avades, et on ostnud kaks kuud säilivusaja ületanud toote.

«Panin ketšupi toidule peale ja hakkasin sööma – selline imelik maitse oli,» rääkis Tartus elav Sandra (23), kes oli vahetult enne seda ostnud Tartu Ujula Konsumist soodushinnaga 2,15 eurot ketšupi, mis tavaliselt maksab 2,85 eurot.

Tegemist oli Heinzi ketsupiga, mida neiu on ka varasemalt söönud. Tundes, et see on tavapärasest erineva maitsega, hakkas ta vaatama pakendil olevat parim enne kuupäeva. Sealt luges ta välja 01.02.2015. «Ilmselgelt läks kogu toit prügikasti ja raha raisku,» kostis neiu.

Siiski läks ta järgmisel päeval kauplusse pretensiooni esitama. Seal selgus, et pood toodet lettidelt ära korjama ei hakka, kuna neile teadaolevalt on selle säilivusaeg 2015. aasta asemel hoopis 2016. Maitse osas ütlesid sealsed müüjad, et selline tavaliselt ongi Heinzi ketšupi maitse. Toote eest välja käidud summa kauplus aga neiule tagastas.

«Tegemist on täiesti kehtiva realiseerimiajaga ketšupiga, mille markeering on aga kehvasti trükitud, nii et mõnel juhul näeb aastanumber välja 2015, kuigi tegelikult on see 2016,» selgitas ETK turundusjuht Kaili Kahl.

Maitse osas pakkus ta, et ehk oli ketšupi ostnud neiu harjunud mõne teise kaubamärgi ketšupit tarbima ja seetõttu tundus maitse võõras. «Maitsesime ise ka ja maitses midagi erilist ega halba ei täheldanud,» sõnas ta.

ETK teavitas ka Heinzi ketšupi maaletoojat Jungent Estonia OÜ-d sellest, et sellel partiil olevat parim enne aastanumbrit on võimalik mitmeti tõlgendada.

«Me oleme teadlikud, et väikeses koguses Heinzi barbeque kastme, tomatiketšupi ja majoneesi pudelitel ei ole parim enne kuupäevas 2016. aasta number väga selgelt loetav ning võib meenutada numbrit 2015,» märkis oma selgituses ketšupi tootja esindaja Põhja-Euroopas G. van de Schepop.

Tema sõnul on pärast mainitud toodetel esinenud vea ilmnemist parim enne kuupäeva trükki parandatud. «Me tagame, et seda enam ei juhtu ning kinnitame, et kõik praegu müügil olevad Heinzi kastmed on hea kvaliteediga,» ütles van de Schepop.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles