Vaata, milliseid nutiseadmeid osteti aasta alguses enim

Hanneli Rudi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
iPhone6 on populaarne ka Eesti ostjate seas.
iPhone6 on populaarne ka Eesti ostjate seas. Foto: AP/Scanpix

Selle aasta alguses EMTst ja Elionist müügil olnud nutiseadmetest oli kõige populaarsem nutitelefon Apple iPhone 6, enimmüüdud tahvelarvutiks osutus aga Samsung Galaxy Tab 4.

Enim  müüdud mobiiltelefonide keskmine hind 330 eurot, tahvelarvutite puhul aga 360 eurot, teatas Eesti Telekom.

Nutitelefonide esikümme

1. Apple iPhone 6

2. Samsung Galaxy Ace 4

3. Sony Xperia Z1 Compact

4. Samsung Galaxy Trend Lite

5. Samsung Galaxy S4 Mini

6. Apple iPhone 5S

7. Sony Xperia Z3 Compact

8. Sony Xperia M2 Aqua

9. Samsung Galaxy S4

10. Huawei Ascend Y550

Eesti Telekomi kaubamüügi osakonna juhi Heiko Sõro kinnitusel oli esimese kvartali selgelt populaarseim mudel Apple iPhone 6, mis näitab, et suurema ekraani ja uudse disainiga telefoni on kliendid hästi vastu võtnud nii Eestis kui mujal maailmas.

Teisele kohale asetus soodne Samsungi mudel Galaxy Ace4, mis oma 99eurose hinnaga on ühtlasi ka kõige soodsam 4G mudel Eesti Telekomi valikus. 

Esikolmiku lõpetab Sony Z1 Compact, mille hinna ja omaduste suhe on paigas ning mille puhul on kirsiks tordil veekindlus, mida Eesti tarbija hindab kõrgelt.

Kokkuvõttes mahtus nutitelefonide esikümnesse neli Samsungi mudelit, kolm Sony mudelit, kaks Apple’i mudelit ning üks Huawei mudel.

Eraldi väärib mainimist, et kõik edetabelisse jõudnud Sony mudelid on veekindlad ning teinud varasemaga võrreldes müüginumbrites märgatava edasimineku. Üheksa telefoni kümnest on aga 4G toega (v.a Samsung Galaxy Trend Lite), mis viitab selgelt sellele, et 4G tehnoloogiast on saanud tavapärane omadus, mida ühelt nutitelefonilt oodatakse.

Tahvelarvutite esikümme

1.      Samsung Galaxy Tab 4 10.1 16GB 4G+WiFi

2.      Apple iPad Air2 9.7“ 64GB 4G+WiFi

3.      Huawei MediaPad 7 Youth2 Lotte

«Pigem soetatakse kallimaid ja võimekamate tehniliste näitajatega tooteid kui odavaid ja natuke kehvemate tehniliste näitajatega tooteid.  Selle ilmekaks näiteks on iPad Air2 teine positsioon meie müügitopis,» kommenteeris  Sõro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles