Malamuut lapsendas tallekarja

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alaska malamuut
Alaska malamuut Foto: Teet Suur / Virumaa Teataja

Orissaare vallas asuva Tõnu talu malamuut Vanilla on pererahva sõnul oma hoole alla võtnud terve nende lamba- ja kitsekarja.

Perenaine Heidi Hanso usub, et Vanilla suur hellus tallekeste vastu on tingitud sellest, et hiljuti oli tal endal pesakond kutsikaid. Nendega veetis ta viimase koosoldud aja öösiti tallis ühes hobuseboksis, kirjutab Saarte Hääl.

«Kui kutsikad kahe kuu vanuselt loovutasime, siis nõudis koer kogu aeg tagasi lambaaeda, mis talli ümbritseb,» rääkis Hanso.

Alguses oli Heidil oma sõnutsi suur hirm, sest ta ei saanud aru, kas Vanilla püüab tallekesi ära süüa või mis ta seal teeb. «Aga Risto (Tõnu talu peremees – toim) avastas ühel õhtul kitsetalled koera kaisus magamas,» ütles perenaine. «Nüüd ongi nii, et Vanilla käib aiast väljas söömas, vahel saab toas nunnutada, aga siis tahab oma «adopteeritud» pere juurde tagasi,» märkis Heidi Hanso, kelle sõnul lakub koer ka suurte kitsede-lammaste ninasid.

«See on malamuutide tõu puhul täiesti ebanormaalne, sest reeglina püüavad nad kõiki maha murda,» rääkis Heidi teiste kogemustest.

Kitsetallesid, kelle eest Vanilla nüüd Tõnu talus hoolitseb, on seitse, ja lambaid on kaheksa. «Ehk siis kokku on Vanillal 15 pereliiget.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles