Vaata, kus jope nagisse panemise eest tuleb maksta

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pittu minnes tasuks euro taskusse pista.
Pittu minnes tasuks euro taskusse pista. Foto: Toomas Huik/Postimees

Eestis on hakanud viimasel ajal aina enam levima komme, et välja pidutsema minnes tuleb üleriiete garderoobi kasutamise eest maksta.

Euro või paar pole küll suur summa, aga kui sularaha pole kaasas ja mantlit terve õhtu kaasas tassida ei taha, siis võib ka selline väike summa küsimine suureks probleemiks kujuneda.

«Saku suurhallis on garderoobitasu üks euro sulas. Sularaha automaati majas pole ja ühe numbri peale üle ühe jope ei riputata - isegi üheaastase beebi jope eest tuleb raha välja käia,» kirjutas üks nördinud lugeja.

Ka teine Saku suurhalli klient polnud sealse teenindusega rahul. «Küsiti üks euro jope eest ja kui selle sularaha kokku sain ja järjekorra ära seisin, siis olid kõik kohad väidetavalt täis. Saadeti inimesi üles ja alla korrustele, et seal on veel ruumi, aga polnud garderoobegi,» jagas ta oma kogemust. Kirjutaja sõnul oli soojendusbänd juba ammu peal ja nii pidi ta minema  kontserti nautima minema talvejope käes. «Rohkem sinna kontserditele ei lähe ka, sest see raha, mis kulub piletile, ei anna mingit meeldivat elamust,» oli ta veendunud.

Kui Von Krahli teatris küsiti Tallinn Music Weeki ajal garderoobitasu kaks eurot, siis Tallinna Rock Cafes, Tartu Shooters ja Viljandi ööklubis Cheers on see poole odavam ehk üks euro.

Coca-Cola Plazas on garderoobitasu üks euro, seda ei pea maksma need, kes tulevad vaatama ooperiülekandeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles