Uued tooted hobiaednikule

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Aiakaupade veebikaubamaja Bakker pani ritta selle kevade viis populaarseimat uudistoodet, mille hulka kuuluvad nii silmailu pakkuvad lilled kui ka aiasaadusi pakkuvad taimed.

Esikohal on ronimaasikas Bakker's Kingsize. Kiirekasvuline sort annab maasikaid suvest kuni sügiseni. Magusate marjadega taime saab suures potis kasvatada ka rõdul või verandal.

Teisel kohal on liilia Matrix, mille eripäraks on mitmes eri värvitoonis õied. Lill kasvab kuni 40 sentimeetri kõrguseks, sobides seetõttu ka potis, rõdul või terassil kasvatamiseks. Tegemist on ühe Aasia liiliasordiga, mis on suhteliselt külmakindel ning sobiv ka aeda istutamiseks.

Järgmiseks aiasõprade lemmikuks on daalia Mammoth. Hiiglaslike õitega lill armastab päikesepaistet, on sobilik aeda istutamiseks ja pakub silmailu kuni esimeste öökülmade saabumiseni. Lille mugulad tuleb talveks üles kaevata ja külma eest peitu panna ning kevadel uuesti istutada.

Neljandaks lemmikuks on kartulisort Mona Lisa. Varajane sort kasvatab ovaalseid mugulaid, mille suurus on kuni 3,5 sentimeetrit. Kollase värvusega viljaliha ei muutu keetmisel pudruks.

Viiendal kohal oli pereploomipuu, ladinakeelse nimega prunus domestica, mida on kahte sorti. Lilla koore ja kollase viljalihaga Bleue de Belgique ja kollase koorega ning vürtsika maitseka Reine Claude d’Oullins. Need sordid tolmlevad vastastikku ning viljad valmivad augustis-septembris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles