USA tarbijad saavad kaitseingli

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Obama ja Warren.
Obama ja Warren. Foto: SCANPIX

USA president Barack Obama kinnitas Harvardi ülikooli õigusteaduste professori Elizabeth Warreni tarbijakaitseameti asutamise erinõunikuks.


Tarbijate finantsilise kaitse büroo loomine on osa rahanduse reformipaketist, mille Obama juulis allkirjastas. Presidendi kinnitusel saavad tarbijad «karmi ja sõltumatu valvekoera, kelle töö on seista nende finantshuvide eest, nende perede tuleviku eest», vahendas BBC.

Büroo asutamise idee on samas tekitanud palju vaidlusi. Kriitikute sõnul lisab see finantsteenuste sektorisse ebavajalikku bürokraatiat ning muudab laenu saamise tarbijatele kallimaks.

Kuna büroo loomise idee tuli Warrenilt, siis on mõistlik, et temast saab ka selle üks ülesehitajaid koos rahandusminister Timothy Geithneriga, ütles Obama.

Viimasel kahel aastal on Warren juhtinud parlamendi ekspertide kogu, mis teostab järelevalvet pankade päästmiseks asutatud 700 miljardi dollari suuruse fondi üle.

Nüüd on professoril, kes suutnud osasid seadusandjaid vihastada raevuka pankade kritiseerimisega, 12 kuud aega tarbijate finantsilise kaitse büroo loomiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles