Hullud päevad: tulime Armani ketside järele, jäime hiljaks ja ilma!

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Stockmannis algasid tänasega Hullud Päevad ning traditsiooniliselt toimus kõige suurem tunglemine naisteosakonnas.

«Nende jalatsite pärast me ekstra siia tulime. Jäime natuke hiljaks! Kaheksast läks viis minutit üle ja kui kohale jõudsime, olid kõik rabatud!» viitavad kaks nõutult jalatsiproovimispingil istuvat tütarlast Armani ketsikarbile, milles on paraku vale suurus jalavarje.

«Minu suurust ei ole enam! Ma tulingi ühe konkreetse jalatsipaari pärast. Ma vaatasin seda kuu aega tagasi Armani lehe pealt, seal oli hind 130 eurot. Nüüd nägin, et samad jalatsid Hulludel Päevadel hinnaga 60 eurot, kahjuks jäin ilma,» lisab üks tüdrukutest. Mõlemad on oma esimestel Hulludel Päevadel ning pole varem ostuhullusega kaasa läinud.

Naisteosakonna jalatsite riiulite vahel liigub noorem naisterahvas, kes märgib, et tuligi vaatama, mida hea hinnaga saab. «Leidsin ühed, maksid 50 eurot. See ei ole just kõige odavam hind, aga arvestades kvaliteeti on see hea pakkumine. Millegi muu vastu ma siin huvi ei tunne,» lausub ta.

Ema ja tütar, kes nimetavad Hulludel Päevadel käimist oma hobiks, ütlesid, et tegid enne tulekut korraliku kodutöö ning valisid välja tooted, mis on kallima firma toodang, kuid eriti hea hinnaga.

«Näiteks kingad, mille hind muidu oleks olnud 120 euro kanti, kuid praegu maksavad 70 eurot,» toob ema näiteks.

Ka reisidel hoiavad nad silma peal. Küll et šoppamine on neile kui hobi, Osturallile ei mindud. «Osturallil me tõesti ei käinud. See on nagu selline... seal nagu ei ole midagi. Siin on parem kaup!» ütleb ema lisaks.

Kuid naisteosakonnas ei uudista sugugi mitte ainult naised. On ka neid mehi, kelle naine on poodi millegi järele saatnud. «Mind ennast tõesti siin miski ei huvita. Tulin naisele särki ostma,» ütleb kolmekümnendates meesterahvas kassa poole kiirustades.

Meesteosakonnas uudistavad ülerõivaste juures vanem paar. Naisterahva sõnul on meestele raske midagi osta, ning seetõttu on hea pakkumistel silma peal hoida. «Meeste riided on nii kallid. Praegu on siin häid pakkumisi. Meil on ka eeltöö tehtud, seetõttu teadsime hästi, mida otsime. Tulime jalanõusid vaatama, mis Põhjamaades on tohutult kallid,» ütleb naine.

Ka Osturallilt käis paar läbi, aga just lennureiside pärast. «Siin pakutava seas meile midagi huvitavat polnud,» lausub ta ja lisab, et praegu läheb ostuks, sest kvaliteet ja hinna kooslus said määravaks.

17- ja 19-aastased noormehed ütlevad, et vaatasid küll flaierit, kuid ei tulnud kohale midagi rabama või mingit konkreetset asja ostma. «Miks ikka inimesed tulevad – lihtsalt vaatama. Siin sellised suured brändid ja veidi odavamalt. Rohkem ikka uudishimu kannustab tulema,» ütleb noorem.

Vanem lisab, et midagi välja ei vaadanud ja iga-aastased käiad nad pole.

Lasteosakonnas vaatab noor ema lasterõivaid. «Tulin otsejoones siia. Polnud konkreetset sihti, rohkem uudistama. Täna eesmärgistatud ostu ma ei tee,» ütleb ta.

Samal korrusel liigub ka vanem naisterahvas, kes näitab ette oma kotisisu. «Teate, sellist pudi-padi ostsin. Käin alati siit ostmas selliseid salvrätte, neid väikeseid, need mulle väga meeldivad. Siis ma ostsin ühe küünlajala, mille kavatsen ära kinkida,» lisab ta.

Proual oli ettevalmistus tehtud ja Hullude Päevade tooteraamatust huvipakkuvad lehed välja rebitud. «Võtsin jah need kaasa, aga neid asju ma lähen esialgu vaid vaatama. Ei ole üldse kindel, et ma midagi rohkem ostan. Aga alati käin ma kõige lõpuks toiduosakonnast läbi, kust ma kindlasti miskit ostan,» ütles ta.

Stockmanni viimasel korrusel toimub tunglemine lennupiletite sabas. Noor meesterahvas on endale välja valinud tänase pakkumise – edasi-tagasi lennupileti Tel Avivi. «Finnairi lennupiletid Iisraeli. See oli konkreetne soov ja selle järele ma tulin. Mingeid muid asju ma Hulludel Päevadel ei vaata,» täpsustab ta.

Noormees märgib, et kui oleks samad lennupiletid, mida ta endale ja kaasreisijale ostab, mõnel muul ajal soetanud, pidanuks ta nende eest maksma üle 600 euro. «Praegu läheb mul kõik kokku 460 eurot,» on mees rõõmus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles