Ettevõtlikud naised otsivad endale uut ülemust

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naised on kamba peale õmmelnud peaaegu kõike, mis võimalik.
Naised on kamba peale õmmelnud peaaegu kõike, mis võimalik. Foto: Laura Oks/Õhtuleht

 Läänemaal Lihula vallas elab kaheksa ettevõtlikku naist, kes on peale seda, kui nende endine tööandja 2014. aasta lõpus oma asjad kokku pakkis ning Lihulas õmbluse sulges, uusi lahendusi otsimas.

Õmblustöökoja senised ruumid on ja saadaval, nii et olemas on nii töötajad kui ka tööruumid, kuid puudu on eraisik või ettevõte, kes hoolitseb selle eest, et õmblusteenust vajatakse ning tellimusi jagub, kirjutab Lääne Elu.

«Oleme valmis ka ise asju ajama ning oma tööd organiseerima,» ütles Maire Litau, üks kaheksast õmblejast, kes hetkel tööd otsib, «kuid tellimuste hankimise poolega jääme hätta.»

Ka teised naised on seda meelt, et saavad omal käel kenasti hakkama, kuid annavad endale aru, et ainult ettevõtlikkusest ei piisa, vaja on ka ettevõtja vaistu ning oskusi ja mis peamine – tellimusi, mida täita.

Kuigi õmblus on valdkond, mis nende jaoks kõige südamelähedasem, on nad selle nimel, et kodu lähedal tööd saada, valmis paindlikud olema: «Ei pea tingimata ainult õmblus olema, võib ka midagi muud, millest jõud ja oskused üle käivad, sest kõik on ju õpitav,» on Maire Litau ja Tiiu Kappak ühel meelel ning lootusrikkad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles