Eestis keelatakse suitsuvabad tubakatooted

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi põsktubakas "snus"
Rootsi põsktubakas "snus" Foto: SCANPIX

Mais jõustuva seadusemuudatusega keelatakse suitsuvabade tubakatoodete, sh närimistubaka käitlemine.

Suitsuvaba tubakatoode on tubakatoode, mille tarvitamiseks ei ole vaja põlemisprotsessi, teatab maksu- ja tolliamet. Sellised tooted on närimistubakas, nuusktubakas ja suukaudseks kasutamiseks mõeldud tubakas.

Erandina on lubatud suitsuvaba tubakatoote ladustamine ärilisel eesmärgil käitatava sellise laeva pardal, mis suundub riiki või lähtub riigist, kus laeval ladustatava suitsuvaba tubakatoote müük on lubatud.

Käitlemiseks keelatud suitsuvaba tubakatoodet on lubatud füüsilisel isikul mitteärilisel eesmärgil Eestisse tuua ainult koos temaga liikuvas pagasis:

teisest liikmesriigist maksimaalselt kümme pakki tingimusel, et ühes pakis ei ole toodet rohkem kui 50 grammi;

liiduvälisest riigist kalendrikuu jooksul esmakordsel ja teistkordsel Eestisse saabumisel ühe paki tingimusel, et ühes pakis ei ole toodet rohkem kui 50 grammi.

Suitsuvaba tubakatoote toimetamine Eestisse posti teel või muul samalaadsel viisil on keelatud. Muu samalaadse viisi all mõeldakse kullerteenust.

Sätestatakse ka käitlemiseks mittelubatud suitsuvabade tubakatoodete suur kogus, milleks on kolmekümnekordne kogus, mis on füüsilisel isikul lubatud teisest liikmesriigist mitteärilisel eesmärgil tuua.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles