Ametnikel tuli käsi villis hävitada libakondoome

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lisaks tuntud kosmeetikabrändidele tehakse järrgi ka kondoome.
Lisaks tuntud kosmeetikabrändidele tehakse järrgi ka kondoome. Foto: SCANPIX

Aasta tagasi  konfiskeeris politsei ühelt Läänemaa ettevõtjalt 5000 libakondoomi, mis nüüd hävitati.

Mullu aprillis konfiskeeris politsei Kullamaa ettevõtja Erki Posti kodunt ja müügiautomaatidest 1704 pakki võltskondoome, kirjutab Lääne Elu. Igas pakis oli kolm Durexi kaubamärgiga kondoomi.

Aastal  2012. aastal  Hiina ettevõttes Shenzhen Rain Energy Tehcnology toimunud läbiotsimise käigus leiti võltsitud Durexi kondoome. Üks nende tellija oli Erki Post. Kokku oli kondoome tellitud 2400 pakki 720 euro eest.

Kui võltsing kindlaks tehti, oli 696 pakki kondoome ära müüdud ja ülejäänud konfiskeeriti. Erki Post oli müügiga teeninud ametlikult 273 eurot tulu. Kuna tema süü ei olnud suur, pääses ta 355 euro maksmisega riigituludesse. Sama palju pidi maksma ka tema ettevõte Hansa Pere Maja OÜ.

Kas Posti müüdud kondoomid oma ülesannet ka korralikult täitsid? Seda ei tea keegi. 696 pakis on kokku 2088 kondoomi. Palmits ütles, et politsei kondoomidele ekspertiisi ei tellinud, sest oleks olnud liiga kallis. Ekspertiisi ei nõudnud ka Post.

Kuna tegu oli võltskaubaga, siis need hävitati. Läänemaa maavalitsuse ametnikud lõikasid need pakid lauanoaga lõhki.

Lääne maavalitsuse haldusspetsialist Maie Laht ütles, et kõige tõhusamaks hävitusvahendiks osutus nuga. Plaasterdatud näppudega Laht lisas, et iga paari-kolme tunni järel vahetatakse lõikajat, sest käed lihtsalt ei pea vastu.

Pikemalt saab lugeda 9. aprilli Lääne Elust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles