Vaata, millise lennukiga hakkab Finnair peagi Aasiasse lendama

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vaata, millise lennukiga hakkab Finnair peagi Aasiasse lendama. Eilsest jõudsid müügile piletid nendele Bangkoki, Shanghai, Pekingi, Hongkongi ja Singapuri lendudele, kus Finnair paneb oktoobrist liinile täiesti uut liiki lennuki.

Finnairi Aasia-suunalisi pikamaalende hakkab sügisest teenindama eriti laia kerega uue põlvkonna Airbus A350 XWB, teatab lennufirma. Esimesed uued lennukid teevad enne Aasiasse lendama hakkamist proovilennud Euroopa-sisestel lendudel.

«Uute A350 Airbuside ost on suurim investeering Finnairi 92-aastases ajaloos, mille peamiseks eesmärgiks on konkurentsivõime ja reisijamugavuste suurendamine pardal,» ütles Finnairi Baltikumi müügijuht Arunas Skuja.

Ta lisas, et tänu tipptasemel tehnoloogiale ja paljudele innovatiivsetele lahendustele nagu lennuki lai kabiin, suured panoraamaknad, LED-valgustus ja WiFi, pakub uus Airbus A350 senisest veelgi mõnusamat lennukogemust.

Enne pikamaalendudega alustamist lendavad uued Airbusid pardameeskonna koolitamiseks ja lennuki katsetamiseks Finnairi Euroopa liinilendudel. Esimene lend toimub 5. oktoobril Helsingist Rovaniemisse. Sellele järgneva kahe nädala jooksul lendavad Finnairi uued lennukid Brüsselisse, Hamburgi, Londonisse, Stockholmi ja Viini.

Finnair alustab uue lennukiga lende Shanghaisse alates 25. oktoobrist ning Pekingisse 21. novembrist. Bangkokki saab uute laiakereliste Airbusidega reisida alates 4. detsembrist ning Hongkongi järgmise aasta 1. veebruarist. Viimase Aasia sihtkohana lisandub Singapur 5. mail 2016.

Finnair on esimene lennufirma Euroopas ja kolmandas maailmas, kes toob Airbus A350 XWB oma lennukiparki. Kokku soetab Finnair 19 uut Airbusi. Neist neli jõuavad tõenäoliselt lennufirma kasutusse 2015. aasta lõpuks. Järgmised seitse saabuvad 2016. ja 2017. aastal ning viimased kaheksa vahemikus 2018–2023.

Finnair loodab viimased A340 lennukid uute Airbuside vastu välja vahetada 2017. aasta lõpuks, pärast mida on Finnairi lennupargis ainult Airbus A330d ja A350d.

Mida uus A350 reisijale pakub?

  • Suured panoraamvaatega aknad ja mugav istekohtade paigutus.
  • Dünaamiline LED-valgustus, mille järkjärguline muutmine tagab lõõgastava lennukogemuse ning aitab reisijatel paremini ajatsoonidega kohaneda.
  • Kõik Finnairi A350 lennukid on varustatud WiFi-ühendusega.
  • Lennuki eco-smart disain tagab rohkem kui 25 protsenti kütusesäästu, mis vähendab Finnairi lennukite ja seal reisivate inimeste ökoloogilist jalajälge.
  • Innovatiivne puhta õhu filtreerimissüsteem vahetab salongi õhku iga kahe kuni kolme minuti järel. Reisijate ja meeskonna heaolu aitavad tagada ka tuuletõmbeta õhujuhtimine, reguleeritavad temperatuuritsoonid ja madalam salongirõhk.
  • 297 istekohaga konfiguratsioon hõlmab 46 istet äriklassis, paigutusega 1+2+1, tagades kõikidele äriklassi reisijatele otsejuurdepääsu vahekäigule. Zodiac Cirrus III istmed saab muuta täismõõtmetes voodiks ning 16-tollise puutetundliku ekraaniga pardameelelahutussüsteem pakub filme, telesaateid, muusikat ja muud digisisu mitmes keeles. Äriklassi istmed on varustatud ka vahelduvvoolu pistikupesa ja USB-pistikupesaga.
  • Turistiklassi salongis on mugavad õhukesed Zodiac Z300 istmed kaldega 31 tolli ja paigutusega 3+3+3. Turistiklassi salongi esiosas on 43 turistiklassi istet mugavama peatoe, kvaliteetsete kõrvaklappide ja 4-tolli võrra avarama jalaruumiga. Kõikide turistiklassi istmete juurde kuulub 11-tolline puutetundliku ekraaniga meelelahutussüsteem ja USB-pistikupesad.

Vaata siit videot, milline uute lennukite kabiin seestpoolt välja nägema hakkab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles