Puudega lapse ema pidi puhkuseraha tagasi maksma

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mitmel töökohal töötav puudega last kasvatav naine sai enda üllatuseks teada, et peab ühele tööandjale tagasi maksma lisapuhkusepäevade eest makstud raha.

«Mul on mure. Töötan osalise koormusega kahes kohas ja peres kasvab puudega laps,» kirjutas Marina. Kuna tal on puudega laps, siis seaduse järgi võib  ta võtta ühe lisapuhkuse päeva kuus lapse hooldamiseks. Naine kirjutaski  avaldused mõlematele tööandjale ja tema kinnitusel öeldi talle sotsiaalkindlustusametist telefonitsi, et nii on õige. «Aasta alguses selgus, et pean tööandjale puhkuse raha tagasi maksma, kuna sotsiaalamet maksab ainult ühele tööandjale raha tagasi,» oli naine jahmunud.

Sotsiaalkindlustusameti perehüvitiste üksuse nõuniku Piret Suure sõnul on juhul, kui töötaja töötab osalise tööajaga mitme tööandja juures ning on kasutanud lapsepuhkust erinevate tööandjate juures, töötajal õigus tasustatud lapsepuhkusele ühekordselt. Sotsiaalkindlustusamet hüvitab lapsepuhkuse kasutamise vaid ühekordselt.

«Seaduse mõte ei ole tagada töötajale lapsepuhkuse kasutamise korral mitmekordne lapsepuhkuse hüvitis,» rõhutas ametnik. Ta lisas, et kuna lapsepuhkuse kasutamise eesmärk on vanemale täiendava vaba aja andmine lapsega tegelemiseks, siis tuleb töötajal kokku leppida teis(t)e tööandja(te)ga, et ta kasutab samal ajal nende juures lapsepuhkust. «Hilisemate vaidluste ärahoidmiseks võib kanda puhkused iga aasta kõikide tööandjate juures puhkuse ajakavasse,» soovitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles