Lugeja küsib: kas Lätil on õigus võtta Eesti elaniku juhiload ära?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

«Juhtus selline olukord, et isik jäi purjus peaga Läti politseile vahele. Määrati 10 päeva vangistust, rahatrahv ning võeti ära load. Tahaks nüüd teada, kas lubade ära likvideerimine toimub ka Eestis või see piirneb kõik Läti sissesõidu keeluga?» küsib lugeja.

Vastab vandeadvokaat  Maano Saareväli advokaadibüroost Sirk ja Saareväli.

Liiklusseaduse § 125 sätestab, et juhtimisõiguse äravõtmiseks loetakse ka Euroopa Liidu, Euroopa Majanduspiirkonna liikmesriigi, Šveitsi Konföderatsiooni kohtuvälise menetleja või kohtu poolt Eestis elavale isikule määratud karistust, mille sisuks on keeld juhtida sõidukit. Jõustunud otsuse täitmise alguseks Eestis loetakse jõustunud otsuse liiklusregistrisse kandmist. Seega, kui Läti karistus on kantud maanteeameti liiklusregistrisse, kehtib mootorsõiduki juhtimise keeld ka Eestis. Juhiloa kehtivust saate kontrollida maanteeameti kodulehel elektrooniliselt.

Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles