Lugeja küsib: kas kaupa poes taskusse pannes peetakse mind vargaks?

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poed on pikanäpumeestega tihti hädas.
Poed on pikanäpumeestega tihti hädas. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

«Mul tekkis selline küsimus, kas ma võin poes olles panna kaupa jope taskusse, mille eest kavatsen hiljem kassas tasuda? Kas turvamehel on õigus mind selle eest vargaks tembeldada, kuigi ma pole veel kassast läbi kõndinud?» küsib lugeja.

Vastab G4S Eesti teenistusjuht Kaido Kalamets.

Turvatöötaja tegevused sõltuvad paljuski ostleja edasisest käitumisest  - kui tasku pistetud eseme eest tasutakse  kassas nagu kord ja kohus, pole ka põhjust ostleja korrale kutsumiseks. Kui aga taskusse jäänud kauba eest jääb tasumata, on turvatöötajal õigus isik kinni pidada asjaolude selgitamiseks. Kinnipidamisel kehtivad ranged reeglid: turvatöötaja peab end tutvustama, näitama töötõendit ning ütlema põhjuse, miks ta inimest kinni peab. Turvaruumis palutakse isikul näidata ette kaasas olevaid esemeid, turvatöötajal endal pole õigust inimest ise läbi otsida. Kui kahtlustatu koostööst keeldub, kutsutakse kohale politsei.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles