Lugeja küsib: kas autot juhtides peavad auto dokumendid endiselt kaasas olema?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhiluba.
Juhiluba. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

«Kas praegu ikka kehtib autodokumentide ja juhiloa autos hoidmise (kaasaskandmise) kohustus autoga sõites nagu 2011 a. liikluseeskiri ette nägi või kontrollib politsei minu andmeid arvuti abil?» küsib juht.

Vastab vandeadvokaat Maano Saareväli.

Alates 1.07.2011 aastast on liikluseeskiri kehtetu ja liiklusreeglid on sätestatud liiklusseaduses. Liiklusseaduse (LS) § 88 lg 2 kohaselt, kui juhil on kaasas isikut tõendav dokument, ei ole Eesti piires Eestis väljastatud juhiloa kaasaskandmine kohustuslik. § 88 lõike 3 kohaselt kui juhil on kaasas isikut tõendav dokument, ei ole Eestis registreeritud mootorsõiduki registreerimistunnistuse ja selle haagise registreerimistunnistuse kaasaskandmine kohustuslik, kui juht on kantud liiklusregistrisse omanikuna, vastutava kasutajana, kasutajana või kui omanik, vastutav kasutaja või kasutaja viibib sõidukis.

Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles