Mitu ravimit sattus tarneraskustesse

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ravim.
Ravim. Foto: SCANPIX

Eelmise nädala lõpul teatas ravimiamet oma kodulehel mitme ravimi tarneraskustest.

Neljapäeval teatati Clarinase 240/10 mg toimeainet prolongeeritult vabastavate tablettide (toimeained pseudoefedriin ja loratadiin) tarneraskusest, mis võib mõjutada ravimi kättesaadavust apteekidest alates maikuust, teatas amet.

Praegu on see ravim apteekides saadaval. Ravimite asendamiseks ja ravi jätkamiseks tuleb ühendust võtta arstiga. Teised allergia sümptomeid leevendavad preparaadid on apteekides saadaval.

Samuti teatati Dobutamine Claris 12,5 mg/ml infusioonilahuse kontsentraadi (toimeaine dobutamiin) tarneraskusest, mis kestab aprilli keskpaigani. Teisi sama toimeainet sisaldavaid ravimeid Eestis ei turustata. Ravimiamet on andnud eriloa müügiloata dobutamiini infusioonipreparaatide ajutiseks maaletoomiseks.

Praegu ei ole teada ka ACC 100 mg/ml süstelahuse (toimeaine atsetüültsüsteiin) tarneraskuste kestus. Teisi sama toimeainet sisaldavaid süsteravimeid Eestis ei turustata.  Ravimiamet on andnud loa müügiloata  atsetüültsüsteiini süsteravimite maaletoomiseks.

Reedel anti teada veel nelja ravimi tarneraskustest.  Tarnerakused tekkisid Duracef 500 mg kapslitel, mille toimeaine on tsefadroksiil. Nende kättesaadavust võivad tarneraskuses mõjutada aprilli keskpaigast mai alguseni. Teisi sama toimeainet samas koguses ja ravimvormis sisaldavaid ravimeid Eestis ei turustata. Praegu on ravim apteekides saadaval.

Samuti teatas müügiloa hoidja Piperacillin/Tazobactam 4000 mg + 500 mg infusioonilahuse pulbri (toimeained piperatsilliin ja tasobaktaam) tarneraskusest, mis kestab juuni alguseni. Kuigi teisi samas kombinatsioonis ravimeid saada ei ole, on hulgimüügifirmades teatud kogus ravimit olemas, tagamaks riigihanke lepingutega klientide varustatus.

Lisaks on tarneraskused Simvacor 10mg õhukese polümeerikattega tablettidel, mille  toimeaine on simvastatiin. Raskused kestavad mai lõpuni. Samas on apteekides saadaval teisi samas tugevuses ning ravimvormis preparaate.

Veel on tarneraskused Telmisartan/Hydrochlorothiazide 80 mg + 25 mg kaetud tablettidel. Nende toimeained on telmisartaan ja hüdroklorotiasiid. Ravimi tarneraskused kestavad mai keskpaigani ning teised samas kombinatsioonis preparaadid on apteekides saadaval.

Ülevaatliku tabeli kõigist ravimite tarneraskustest leiab siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles