Lugeja imestab: pangast ei saa suurpere laenu ka miljonilise sissetuleku korral

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Danske panga veebilehel oleva kalkulaatori kohaselt ei saa kolmelapseline pere laenu ka suure sissetuleku korral. Panga kinnitusel pole asjad päris nii.

«Kui inimesel on kolm või enam last, siis Danske panga kodulehel olev «Maksimaalse laenusumma kalkulaator» ütleb, et laenu ei ole võimalik väljastada. Isegi kui sissetulek kuus oleks miljon eurot,» imestab lugeja.

Danske Banki krediidivaldkonna juht Kairi Koha sõnul ei võta kodulehel olev kalkulaator arvesse kõikvõimalikke peremudeleid ja kombinatsioone. «Selle eesmärk on anda  laenusoovijale ettekujutus ligikaudsetest kuumaksetest ja võimalikust laenu suurusest. Täpsemad detailid ja võimalused selguvad alati pangas laenunõustajaga konsulteerides,» selgitas ta.

Koha kinnitas, et juhul, kui maksevõime seda lubab, saab ka kolme ja enama lapsega üksiktaotleja eluasemelaenu. «Statistika järgi on siiski tavapärane, et kahest enama lapse korral võetakse laen pere peale, st laen võetakse koos kaastaotlejaga,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles