Elron tahab Tallinna-Tartu liinile osta senisest mugavamad ekspressrongid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marko Saarm / Sakala

Elron soovib osta juurde senisest mugavamaid diiselronge, mis hakkaksid sõitma Tallinna-Tartu liinil ja kus võiks olla ka kohvikuosa.

«Põhimõttelist otsust kui sellist uute rongide ostmise kohta veel ei ole tehtud, aga me oleme oma visiooni majandusminister Urve Palole tutvustanud,» ütles Elroni juhatuse esimees Andrus Ossip Postimehele. Ta lisas, et Elronile anti ülesanne teatud aspekte analüüsida.

Ossipi sõnul sooviks Elron osta uusi täiendavaid ronge eelkõige Tallinna-Tartu ekspressliinile. «Need oleksid samal põhimõttel ja platvormil, aga eelkõige mugavus oleks natukene suurem, arvestades seda, et selle liini reisijad on suutelised kõrgemat piletihinda maksma,» ütles rongifirma juht. Ka näeb selle rongi kontseptsioon ette bistrood või toitlustuskohta.

Kuna lähima kolme aasta jooksul renoveerib Eesti Raudtee Tapa-Tartu lõigu, siis on Ossipi sõnul lootust, et lähiaastatel jääb Tallinna-Tartu liinil kiirrongide sõiduaeg alla kahe tunni. Eelmise aasta oktoobiris rääkis Ossip Postimehele, et  ühe võimalusena kaalutakse lisavagunite tellimist, nii et mõningaid ronge saaks pikemaks teha.

«Nende kasutamine on limiteeritud, sest neljaseid (neljast vagunist koosnevaid ronge – toim) pikemaks teha ei saa, kaheseid aga on kõige lihtsam pikendada,» selgitas ta. Üks lisavagun maksab 1,2 miljonit eurot ja kätte saaks selle kaks aastat pärast tellimuse esitamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles