Tihedam reisigraafik toob laevaliikluses saartega ka muudatusi

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hetlermaa sadama Hiiumaal
Hetlermaa sadama Hiiumaal Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Alates homsest hakkab kolmel Väinamere laevaliinil kehtima tihedam kevadine sõidugraafik, mis toob reiside täiendust ja väikesed muudatused.

«Rohuküla-Heltermaa liinil toimuvad põhigraafikus väljumised taas iga kolme tunni järel,» ütles Vänamere Liinide teenindusjuht Anu Hiiuväin. Samas on väljumiste vahed vastassadamatest nüüd vaid poolteist tundi varasema kahe tunni asemel.

«Erandiks on varahommikused reisid Heltermaalt, mis toimuvad kahetunnise intervalliga,» tõi Hiiuväin välja. Ta selgitas, et talvel on keeruliste ilmaolude ootuses sõidugraafik veidi erinev ülejäänud aastast, et tagada reiside täpne väljumine ka jää oludes.

Kevadgraafikus toimub nädalas 86 väljumist talvise 80 asemel, reisid lisanduvad reedele üks ring ja pühapäevale kaks ringi. Järgmine graafiku täienemine toimub 26. mail, siis lisandub veel iganädalaselt 28 väljumist, mis teeb nädalas kokku 114 reisi liinil.

Kuivastu-Virtsu liinil lisandub kevadgraafikusse kokku 24 reisi nädalas, mis pikendab 35-minutilise sõiduplaani kehtivust päeva ulatuses.

Tihedam graafik rakendub nüüd vahemikus kell 10.50 Kuivastust kuni kell 18.45 Virtsust, reedeti lõpeb 35-minutiline graafik kell 21.05 reisiga Virtsust. «Muudel aegadel kehtib endiselt 1.10 graafik,» sõnas Hiiuväin.

Triigi-Sõru liinil on nüüd reisid iga päev

Tänavu algab kahe saare vahelisel liinil igapäevane sõiduplaan poolteist nädalat varem kui eelmisel kevadel. Talvel toimuvad reisid vaid neljal päeval nädalalas. «Võrreldes eelmise aastaga on kevadgraafiku väljumisaegades mõned muudatused,» ütles Hiiuväin.

Varasematel aastatel toimus kevadgraafikule üleminekul ka õhtuste reisiaegade muutus hilisemaks. Seekord jäävad õhtused reisiajad endiselt Sõrult 17.30 ja Triigist 19.00 nii nagu talvel ja reedeti on õhtused reisid jätkuvalt Sõrult 15.30 ja Triigist 17.00, mis on samuti erinev mullusest.

«Juhime veelkord ka tähelepanu, et Triigi-Sõru liini piletite etteostu mahtudes toimus aastavahetusest samuti suurem ümberkorraldus,» tuletab laevafirma teenindusjuht reisijatele meelde.

Laeva tekipinnast müüakse sõidukite e-piletitena nüüd välja vähemalt 90 liinimeetrit, üldjärjekorrale jääb alla 40 liinimeetri, mis on olenevalt e-piletiga sõidukite laiusest mitte enam kui seitse–kaheksa sõiduautot. «Eelmüügipiletite suurem maht tagab kindlustunde reisile pääsemiseks suuremale hulgale sõidukiga reisijatele,» ütles Hiiuväin.

Tema sõnul on graafikuuudatused tehtud paindlikult erinevate osapoolte ettepanekute koondamise tulemusena ja ühisel kokkuleppel.

Täpsed reisigraafikud iga päeva kohta on nutirakenduses Tuulelaevad ja e-pileti ostukalendris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles