Ligi 30 protsenti toidust läheb raisku

Palju toitu visatakse ära.

FOTO: SCANPIX

Täna Tartus EMÜ konverentsil esinenud ÜRO spetsialisti sõnul läheb ligi 30 protsenti toodetud toidust tootmisahela erinevates lülides raisku.

Üks võimalus raiskamist vähendada on viia tootmine paikadesse, kus see on kõige ressursiefektiivsem, teatas EMÜ.

Aastaks 2030 vajame üle maailma 50 protsenti rohkem toitu, 40 protsenti rohkem vett ja 40 protsenti rohkem energiat ja seda olukorras, kus juba praegu on Maa ressursid suure surve all, rääkis ÜRO toidu- ja maaelu taristu ning põllumajandustööstuse osakonna direktor Eugenia Serova.

Tema hinnangul peab põllumajandussektor selle olukorraga toime tulemiseks muutuma efektiivsemaks ning kasutama toodangut senisest tõhusamalt.

Täna ja homme toimub Tartus, Eesti Maaülikoolis konverents Agroforum Mare Balticum, kus sel aastal on fookuses toidu- ja energiatootmise jätkusuutlikkus. Otseülekannet saab vaadata siit.

Toimetus ootab lugejate küsimusi
Saada

Populaarne

Tagasi üles