Pool eestimaalastest on kaalunud mobiilioperaatori vahetamist

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mobiilioperaatori valimisel on kõige olulisem soodne kõneminuti hind.
Mobiilioperaatori valimisel on kõige olulisem soodne kõneminuti hind. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Uuringufirma Klasteri tehtud küsitlusest selgus, et 49 protsenti Eesti elanikest on mõelnud mobiilioperaatori vahetamisele ning seitse protsenti kavatsevad selle ka teoks teha.


Neid, kes mõtlevad uue operaatori valimisele, on ühtlaselt palju nii naiste kui meeste hulgas (50 protsenti meestest ja 48 protsenti naistest). Uuringust selgub, et pigem on mobiilioperaatorit valmis vahetama noored.

Kui üle 50-aastaste hulgas on mobiilioperaatori vahetamisele mõelnud 38 protsenti, siis kõige nooremas vanusegrupis (16-30 aastat) on vahetamist kaalunute osakaal koguni 56 protsenti. Vahetuse peamiste põhjustena toodi välja praeguse operaatori teenuse liiga kallis hind, halb kvaliteet, halb teenindus ja kehv levi.

Uuringu põhjal võib hinnata, et Eestis on umbes 60 000 inimest, kes võiksid potentsiaalselt teenusepakkujat vahetada. See on ka põhjus, miks peamiselt panustatakse pigem uute klientide ülevõtmisele kui olemasolevate kliendikogemuse parendamisele.

Uuringufirma juhtaja Rauno Salupere sõnul sai küsitluse järgi kinnitust fakt, et kõige lojaalsemad on just lepingulised kliendid. Kui näiteks vastajad peaksid alles täna valima omale mobiilioperaatori, siis 27 protsenti lepingulistest klientidest ei valiks enam sama operaatorit ning lausa 41 protsenti kõnekaardi klientidest ei valiks enam sama kõnekaarti.

Valiku tegemisel on kõige olulisem soodne kõneminuti hind, kuid samuti peeti oluliseks head levi ning asjaolu, et pereliikmed/tuttavad kasutavad sama mobiilioperaatori teenust.

Küsitlus korraldati ajavahemikus 16.-20. september 2010, ankeedile vastas 1003 inimest vanuses 16-65.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles