Lugeja küsib: miks Kanal 11 «Sõpru» kärbib?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Sõbrad"
"Sõbrad" Foto: NBC

«Miks Kanal 11 populaarset sarja «Sõbrad» kärbib – kas selleks, et rohkem reklaami näidata?» küsib lugeja.

«Vaatan «Sõpru» igal õhtul ja olen mitmeid kordi tähele pannud, et teatud lõigud on vahelt välja lõigatud. Algul arvasin, et äkki lihtsalt mäletan valesti või ei pannud tähele. Ma nimelt olen päris korralik fänn ja võin une pealt tuntumad fraasid peast öelda. Kui nii mitmel korral juba häiris ning tekkis küsimus, et kuidas see võimalik on, hakkasin kontrollim. Minu üllatuseks on täiesti teadlikult ja väga sujuvalt seda sarja kärbitud. Vähemalt viie minuti vahega seeria kogupikkusega võrreldes. Ja siis hakkasin mõtlema, miks nad seda teevad? Et saaks selle arvelt rohkem reklaame lasta? Manipuleerimine! Huvitav, kas nad päris seaduslikult kärbivad seda sarja ja kui juba nii, siis milliseid sarju veel kärbitakse? Päris kindlalt väheteadlikumad inimesed ei pane seda tähele, sest üleminekud on väga sujuvad ja niisama seda ei märka. Ainult juhul, kui väga hästi sarja tunned. Mina ei tea, mind küll väga häirib selline asi! Vabalt võin ka teatud kohad ette näidata ja võib võrrelda, kuidas Kanal 11 episoodil ja originaalil on selge vahe sees. Kui keegi viitsiks seda kajastada, siis huviga ootaks, milline Kanal 11 tagasiside selle kohta oleks. Milliste vahenditega ja mille arvelt inimestele ikka rohkem reklaame näidata saaks!» kirjutab lugeja.

Vastab Kanal 11 juht Nele Paves.

Seriaali «Sõbrad» episoodi pikkuseks on keskmiselt 21 minutit. Võin anda 100-protsendilise kinnituse, et me ei ole mitte ühtegi episoodi iialgi kärpinud ega lõike sealt vahelt välja lõiganud. Edastame seriaali täpselt nii nagu oleme selle sarja edasimüüjalt ostnud. Reklaamimaht tunnis on seadusega sätestatud ja peame sellest kinni. Kindlasti ei lõika me seriaale lühemaks, et sinna rohkem reklaami mahutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles