Lugeja küsib: mis õigusega keelab turvamees poes filmimise?

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rüselus Lasnamäe Prismas.
Rüselus Lasnamäe Prismas. Foto: Kuvatõmmis

«Käisin ühes Tallinna kaubanduskeskuses ja sattusin peale sündmusele, kus turvamehed olid põrandale väänanud ühe minu arvates poevarga. Võtsin välja telefoni ja filmisin toimuvat. Sündmus toimus avalikul pinnal ja enda arvates ei näinud probleemi, et filmida. Küsimus, kas mul on õigus avalikus kohas filmida või mitte? Antud video oli ainult enda tarbeks,» kirjutab küsija.

«Kas turvamehel on õigust mulle öelda, et ma ei tohi filmida või on see õigus veel kellelgi?  Antud juhul ruttas üks vene rahvusest meesterahvas oma kaasmaaalast kaitsma ja keelas mind filmida,» küsib poekülastaja.

Vastab Prisma turundusjuht Silver Säga.

Lasnamäe Prismas ei ole tõepoolest filmimine ega pildistamine lubatud. Sellekohased sildid on üleval ka kaupluse sissepääsude juures. Oleme piiranud kaupluses pildistamist ja filmimist klientide huvides, kes vastasel juhul võivad tahtmatult pildile jääda. Meie soov on, et Prisma kliendid saaksid rahuliku südamega poes käia ega peaks muretsema selle pärast, et keegi näiteks nende kaubavalikuid filmida võiks. Loomulikult on erandeid, kui lubame oma kauplustesse telekaameraid ja mõne filmi või sarja võttegruppe, kuid need olukorrad on eelnevalt kokku lepitud ja operaatorid on alati teadlikud meie nõudest austada klientide privaatsust.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles