Mobiilikasutajaid kollitavad kulukad rämps-SMSid

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mobiiltelefon
Mobiiltelefon Foto: SCANPIX

Viimastel päevadel on osad mobiilikasutajad saanud rämps-SMSe, millele vastamine võib rahakotist röövida üle 50 krooni.

Esimesena teavitas röövellikest SMSidest oma kliente läbi Facebooki ja veebilehe Elisa. Firma kirjelduse järgi kutsutakse mobiiliomanikke saatma sõnum eritariifsele numbrile 15154. Sõnumi saatjale lubatakse kõneboonust, kuid lubatud boonuse asemel saab klient hoopis 51 krooni võrra suurema telefoniarve.

Elisa soovitus oma klientidele on ühene: ülaltoodud numbrile ei tohiks sõnumit saata, sest tegemist on pettusega.

Õnneks on kelmide õnge läinud mobiilikasutajaid seni üsna vähe ja neile, kes on siiski libasõnumile vastanud, lubab Elisa teha tasaarvelduse.

Rämps-SMSide liikumisest oli teadlik ka EMT. Firma pressiesindaja Kaja Sepp ütles, et nemad pole küll veel klientidelt libasõnumitega seoses kaebusi saanud, kuid klienditeenindajaid on asjast igaks juhuks juba teavitatud.

Liba-sõnum on järgmise sisuga:

«Olete saanud boonust konelusi viimase kuu summas 349kr, aktiveerida boonus, saata tasuta sms tekstiga „inf id97859260" (ilma jutumarkideta) numbrile 15154. Tanan teid!»

Sõnum on välja saadetud välismaa sõnumikeskusest ning saatjaks on kas emtbonus01 või telebonus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles