Kallid teksad jahmatasid ninna tungiva lehaga

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siiri tunnistas, et kui tahta endale pehmet, venivat ja ilusat värvi teksapaari, siis pead leppima, et nende ebameeldiv lõhn võib taanduda alles pärast korduvaid pesusid.
Siiri tunnistas, et kui tahta endale pehmet, venivat ja ilusat värvi teksapaari, siis pead leppima, et nende ebameeldiv lõhn võib taanduda alles pärast korduvaid pesusid. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Kallid firmateksad ostnud noor naine avastas jahmatusega, et püksid lõhnavad hingematvalt. Poele tuli see etteheide üllatusena, kuid asjatundjate kinnitusel on tegu tehnoloogilise probleemiga.

Guugeldades avastas Siiri, et tegu on firmamärkideülese ja  laialt levinud probleemiga ning see hais tuleb kemikaalidest, millega rõivaid töödeldakse. Peamiselt kurdetakse tumedat värvi teksade üle. Kui uskuda kaaskannatajate lugusid, siis lahti sellest haisust väidetavalt ei saadagi.

«Seda lugedes hakkas kõhe, sest  olen seda haisu tundnud ka laste rõivastel,» tunnistas noor ema. «Kunagi mõtlesin, et kummalised on need inimesed, kes ökopoest rõivaid ostavad, aga ilmselt ikka on ka rõivaste puhul öko eelistamine põhjendatud,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles