Lugeja küsib: kas Steam'ist ostetud mängud mõjutavad laenu võtmist?

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvutimängu mängimine
Arvutimängu mängimine Foto: SCANPIX

«Kuulsin, et Swedbank suurendab kliendi riskifaktorit, kui näeb Steam'ist tehtud oste. See pidavat minema hasartmänguga samasse lahtrisse – ju oled mängudest sõltuvuses ja seega sulle ei maksa ikka nii palju laenu igaks juhuks anda. Huvitav, kas see vastab tõele?» küsib lugeja.

«Kas teised poed, mis arvutimänge pakuvad, lähevad ka sinna alla – nagu näiteks Xbox Live või Apple Appstore? Kas Swedbank soovitab arvutimänge illegaalselt hankida, et mitte oma krediidireitinguga riskida?» uurib lugeja edasi.

Vastab Swedbanki kommunikatsioonijuht Mart Siilivask.

Panga üldine lähenemine on see, et võtame arvesse kliendi kõik kohustused ja sissetulekud ning sellest lähtudes otsustame, kas väljastame või ei väljasta uut laenu.

Steam'i taolistest mängukeskkondadest mängude ostmist meie ei jälgi ja laenu saamisel see takistuseks ei saa – oluline on ikkagi kliendi korralik finantsajalugu ning tema kohustused ja sissetulekud. Ehk siis teadlikult me küll pole piiranud netist mängude ostmist.

Kui nüüd oligi mingi juhtum, siis võis olla kliendil ka muid kohustusi või järelmakse ning kõigi nende pärast kokku ei saanud ta meilt laenu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles