Kas kohtuotsuseid võib oma kodulehele üles panna?

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohus.
Kohus. Foto: SCANPIX

Kohtuotsused on seaduse alusel avalikud, seega võib jõustunud ja Riigi Teatajas avalikustatud kohtuotsuste lingid kodulehele üles panna.

Inspektsioonile esitati sellekohane küsimus seoses avalike kohtuotsuste paralleelse avaldamisega võrgulehtedel, kirjutab andmekaitse inspektsioon (AKI) oma kodulehel. Avaliku teabe taasavaldamine ei ole vastuolus isikuandmete kaitse seaduse ega avaliku teabe seaduse põhimõtetega.

Kui tingimata on soov avalikustada ka süüdimõistetud isikute nimed, tuleb jälgida, et kui karistusregistris on karistus arhiveeritud, ei kajastuks teave ka enam kodulehel.

Vältimaks samanimeliste isikute kaebusi, võiks avalikustada nii nime, kui ka isikukoodi, et isik oleks teistest samanimelistest selgesti eristatav. Soovitavalt ei peaks isikuandmeid sisaldav teave olema guugeldatav, sest seda ei ole ka kohtuotsustes sisalduv teave ega karistusregistri andmed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles