Valio vahetas Rootsi moosi Eesti oma vastu

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlvamaa väikefirma toodang.
Põlvamaa väikefirma toodang. Foto: moosivabrik.ee

Põlvamaal Kõlleste vallas tegutsevast moosivabrikust sai Valio partner ja peagi vahetab tuntud piimatööstus Rootsis tehtud moosi kodumaise vastu välja.

«Oleme sellel aastal saanud Valio Forte juustu moosipartneriks. Moos ise tuleb turule augustis ning siis hakkab Valio oma Forte juustu kingituspakkides müüma koos Lustliku Koka moosiga,» rääkis Põlvamaa Arenduskeskuse projektikonsultant Tiiu Marran ajalehele Koit.

Kui varem tõi Valio oma juustumoosi sisse Rootsist, siis nüüd on nad otsustanud selle osta Eesti väikefirmadelt. Juustumoosi põhitooraine on kohalik õunamahl, millele on lisatud viigimarju.

Lisaks juustumoosile said Maamessi külastajad maitsta eelmisel aastal turule tulnud želeed lihale ja kalale. «Pärast eelmist messi on juurde tulnud ka mündiželee, mis on mõeldud lambaliha kõrvale,» märkis Marran.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles