Lugeja küsib: miks müüakse apteegis tavakosmeetikat?

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apteegiriiulitel on muudki kaupa peale ravimite.
Apteegiriiulitel on muudki kaupa peale ravimite. Foto: SCANPIX

«Miks müüakse apteegis tavakosmeetikat, millel puudub tavamõistes raviefekt? Eile käisin Kristiine keskuses ja seal oli apteegi vaateaknal Domina Elegans tooted välja pandud. Samuti võis Kaubamajas ühes apteegis leida JOIKi ja Sohvy tooteid, mida leiab nii kaubamaja kosmeetikaosakonnast kui ka näiteks Pillerkaare kauplusest, mis müüb Eesti kosmeetikat. Kas apteegis müüdav kosmeetika ei peaks olema raviva või leevendava toimega?» küsib ostja.

Vastab ravimiameti peadirektori asetäitja Katrin Kiisk.

Apteek on eeskätt ravimite müügikoht, kuid apteegis võib müüa ka hügieeniotstarbelisi tooteid (nt nahahoolduses kasutatavad tooted), kuid tingimusel, et nende müük ei takista ravimite müüki. Ainult apteegis müüdavat kosmeetikat eristab tavakosmeetikast nt see, et valmistajaks võib olla ravimitootja, toodetes võib olla vähem lisaaineid jne., kuid see ei tähenda, et apteegikosmeetikal oleks raviomadused - ühelgi kosmeetikakaubal ei ole ravivat toimet. Kui ravimeid tohib müüa üksnes apteegis, siis (hügieeniotstarbelist) kosmeetikat võib sarnaselt toidulisanditele (nt vitamiinid) leida nii apteegist kui poest.

Dekoratiivkosmeetikat (huulepulgad, lauvärvid vms) ei ole lubatud apteegis müüa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles