Rootslased saavad juba süüa kodumaiseid maasikaid

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Rootsi mitteametliku maasikasaagi võidu noppis tänavu Lars Jacobsob Lõuna-Rootsis asuvast Skane maakonnast. Just temal valmisid tänavu esimesed maasikad.

Jacobson on esimese maasikasaagi konkursi võitnud üheksa aastat järjest ja tänavu maksti oksjonil maasikakarbi eest 894 Rootsi krooni (96 eurot), kirjutab Local. Tänavu maksti esimeste  maasikate eest märksa enam kui mullu – 750 Rootsi krooni (19 eurot). Hinnavahe põhjuseks on see, et mullu oli mehel pakkuda 150 korvitäit maasikaid, tänavu vaid seitse. «Saak jäi tänavu hiliseks,» rääkis Jacobsen.

Ta maasikad kasvavad kasvuhoones ja alates veebruarist tõstab ta seal järk-järgult temperatuuri, püüdes teisi kasvatajaid üle trumbata, et esimesena maasikaid pakkuda. Mees tunnistas, et proovib ka ise esimesi maasikaid, sest kasvuhoones käies ei suuda ta isule vastu panna.

Maasikad on Rootsis ühed kõige populaarsemad viljad ja seal usutakse, et just seal on nad kõige maitsvamad. Seda tänu külmale kliimale ja pikale suvele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles