Fotod: poeavamise tseremoonia, mida näeb ainult Ida-Virumaal

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maxima uue poe avamisel oli kohal ka vene õigeusu preester.
Maxima uue poe avamisel oli kohal ka vene õigeusu preester. Foto: Maxima

Neljapäeval avati Ahtme Keskuses uus Maxima XX supermarket ja kui tavaliselt saavad avamisel sõna poeketi ja linnavõimude esindajad, siis see kord oli kohale kutsutud ka preester.

Poe müügisaal on 1900 ruutmeetrine ja kaupluse sortiment küünib enam kui 30 000 erineva tooteni, teatas Maxima.

Lisaks poe direktor Tamara Tverdovale ja Kohtla-Järve linnapea Jevgeni Solovjovile oli poodi avamas ka Kohtla-Järve Issanda Muutmise kiriku munkpreester Dionissi, kes andis uuele poele oma õnnistuse. 

Maxima kommunikatsioonijuhi Jan Jõgis-Laatsi sõnul on preestrid või kiriku esindajad Maxima kaupluste avamistel alati kohal ning Ida-Virumaal on esindaja reeglina kohaliku kogukonna enamuskirikust ehk Vene õigeusu kirikust. «Tõsi ta on, et õigeusu preestri osalemine on tunduvalt lõbusam kui luteri kiriku oma, sisaldades laulu ja püha veega õnnistamist,» ütles Jõgis-Laats.

Poekett investeeris supermarketi rajamisse kokku ligikaudu 700 000 eurot ja  kaupluse rajamisega luuakse kokku ligikaudu 90 uut töökohta.  Ahtme Maxima XX on kaubandusketi kolmas supermarket Kohtla-Järve ja Jõhvi piirkonnas. Kogu Eestis on Maximal koos avatava kauplusega kokku 74 poodi. Ettevõttes töötab kokku üle 4000 inimese. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles