Kohvipaksu ootamatuid kasutusvõimalusi majapidamises

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohvipaks on väärt kraam.
Kohvipaks on väärt kraam. Foto: SCANPIX

Kohvipakus pole mõtet ära visata, sest majapidamises leidub sellele ääretult palju kasutusvõimalusi. Pealegi on see tasuta. 

KÖÖGIS

Kasuta seda plaatide ja köögipindade puhastamiseks. Sega kohvipaks seebiveega ja hõõru sellega raskesti eemaldatavaid plekke, õpetab Daily Mail. 

Puhasta grilli. Põhimõte sama, mis eelnevas punktis - kohvipaksu teraline struktuur aitab ajapikku kogunenud rasva lahti hõõruda.

Peleta kirpe. Kui pesed oma koera või kassi, hõõru talle pärast šampooniga pesemist karva sisse kohvipaksu ja seejärel loputa puhtaks.

Kustuta mööblilt kriime. Sega kohvipaks äädika ja sooja veega ning hõõru saadud pastaga õrnalt mööblil olevaid iluvigu. Väiksemate kriimustuste puhul kasuta selleks vatitikku.

Küüri potte. Kasuta kohvipaksu vaid nendel pottidel, mis määrduvad harva. Terad kohvipaksus aitavad mustuse maha hõõruda.

Eemalda kätelt sibulalõhna. Pärast sibula või küüslaugu hakkimist hõõru käsi kohvipuruga, mis matab ebameeldiva lõhna.

ILUHOOLDUSES

Turguta silmaaluseid. Silmaaluste kottide vähendamiseks saab peale teepakikeste kasutada ka tavalist kohvipaksu. Lisa vaid kohvipaksu veidi vett, et moodustuks pasta ja määri seda silme alla. Jälgi, et kohvi ei satuks silma ja hoia seda peal umbes veerand tundi.

Võitle tselluliidi vastu. Masseeri kohvipaksu ja kookose segu probleemsetele piirkondadele, hoia mõni minut peal ja loputa maha. Tee seda iga päev kahe nädala jooksul, kuni hakkad märkama tulemusi.

Pese nägu. Sega kohvipaks mõne tilga oliiviõliga ja koori sellega oma nägu. Kui soovid, võid lisada ka pisut eeterlikku õli hea lõhna pärast.

Pese juukseid. Kohvipaksuga juukseid pestes saad eemaldada juuksekarvadelt sinna kogunenud tootejäägid, tulemuseks on eriti puhtad juuksed. Pane tähele, et kohvipaksuga pesemine teeb juuksed tooni võrra tumedamaks.

AIAS

Lisa komposti hulka. Kohvipaks sobib väga hästi komposti sisse ja seda armastavad ka vihmaussid. Ära viska värsket kohvipaksu otse peenrasse, sest enne kasutamist peab see lagunemiseks aega saama.

Tigude ja nälkjate peletaja. Raputa kohvipaksu verandale ja äärista sellega oma lillepeenraid. Teod ja nälkjad ei talu kohvi happelisust ja hoiavad nõnda su taimedest eemale.

Milliseid kohvipaksu kasutusvõimalusi oskad veel välja pakkuda?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles