Eestis disainitud teraapiatool võistleb mainekal konkursil

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uuenduslik teraapiatool
Uuenduslik teraapiatool Foto: Tootja foto

Tallinna ülikooli Haapsalu kolledži disainerite loodud vibroakustiline teraapiatool osaleb mainekal USA disainiliidu konkursil, millest võtab osa üle kümne tuhande võistlustöö maailma eri paigust.

«Kui seni on heli ja vibratsiooni ühendanud massaaživoodid olnud suured, kohmakad ja koledad, siis on Tallinna ülikooli kompetentsikeskuse looming on elegantne lamamistool,» ütles kolledži disainieriala õppekava juht Arvo Pärenson Läänlasele.

Ameerika disainiliidu poolt korraldataval toote- ja tööstusdisaini konkursil on osalevad tooted jagatud paljudesse kategooriatesse. «Ütleme nii, et koht on kõigele, mis meid ümbritseb – meie osaleme meditsiini- ja teadusuuringute kategoorias,» sõnas Pärenson.

Uuendusliku teraapiavoodi töötasid välja ja disainisid Taavet Pärenson, Raivo Hein ja Arvo Pärenson. Haapsallased osalesid samal konkursil ka möödunud aastal käte mudavanniga ja sellele osaks saanud žürii tähelepanu innustaski neid tänavu uuesti proovima.

Loe refereeritud artiklit lähemalt Läänlasest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles