Galerii: kui palju erinevad hinnad Ungari ja Eesti toidupoes

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Postimehe tarbijatoimetus võrdles omavahel Ungari Spar poeketi hindu Eesti Rimi ja Comarketi hindadega ning vaatas, kui palju erinevad toidukaupade hinnad kahes riigis.

Mõned igapäevased toiduained on Ungaris kuni kaks korda odavamad kui Eestis. Näiteks jääb kilose jahupaki hind seal vahemikku 0,31-0,63 eurot, Eestis on see vahemik aga 0,65-1,19 eurot. Samuti maksab liiter päevalilleõli Ungaris 0,92 eurot, samal ajal, kui sellle hind Eestis on 1,59 eurot. Kuni kahekordse hinnavahega on Eestis veel ananassikompott ning mõned puu- ja juurviljad.

Eestis on lemmiklooma pidamine mõnevõrra kallim kui Ungaris, sest nii kassi- kui koeratoit on siin natuke kallim, näiteks Darlingu koerakonserv, mis maksab Budapestis 1,92 eurot, on Tallinnas 2,09 eurot ning Whiskasi kassi kuivtoidupakk maksab Ungaris 1,28 eurot, samal ajal, kui Eestis on see 1,35 eurot.

Samasse hinnaklassi jäävad nii Eestis kui Ungaris suhkur (kilohind varieerub 0,55-0,65 euro vahel), 0,33-liitrised Coca-Cola joogid, mis on mõlemas riigi täpselt 0,52 eurot tükk, sepik (pätsi hind jääb 0,8 euro ligi) ning sibul (varieerub 0,37-0,65 euro vahel).

Siiski on ka mõned toiduained, mis Eestis on natuke soodsamad kui Ungaris. Näiteks Belvita hommikuküpsiste 50-grammine pakk maksab Eestis 0,35 eurot, samal ajal, kui Ungaris on selle hind 0,38 eurot. 200-grammine Nesquiki kakao maksab Ungaris 1,5 eurot, Eestis on selle hind 1,39 eurot. Lisaks saab Eestist soodsamalt kätte ka majoneesi, ketšupit, mett, kanamune ja marineeritud punapeeti.

Kokkuvõtvalt võib aga öelda, et Eestis on toidukaupade hinnad valdavalt kas samal tasemel või kuni kaks korda kallimad kui Ungaris. Samas on Ungari keskmine kuupalk Eestiga üpris võrdne, jäädes 800-900 euro vahele.

Vaata galeriist lähemalt, millised toidukaubad on Ungaris odavamad, millised kallimad ja kui suur see hinnavahe on.

Postimees viibis Ungaris seoses külastusega ravimifirma Richter Gedeon biotehnoloogia- ja teaduskeskusse. Reisikulu tasus Richter Gedeon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles