Beebide seas levib nutibuum

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
36 protsenti beebidest oli katsunud puutetundlikku ekraani.
36 protsenti beebidest oli katsunud puutetundlikku ekraani. Foto: Panther Media/Scanpix

Värskest uuringust selgus, et enam kui kolmandik alla aastastest beebidest kasutas nutitelefone või tahvelarvuteid.

Lastearstide akadeemilise seltsi kokkutuleku esitletud uuringust selgus, et kahe aastaseseks saades on enamik lastest kasutanud mobiiltelefoni, kirjutab TIME.

Uuringu läbiviimiseks küsitlesid Ameerika Einsteini meditsiinikeskuse uurijad 370 vanemat, kelle lapsed olid vanuses kuus kuud kuni neli aastat. Neilt uuriti laste kokkupuute kohta meedia ja elektroonikaga.

Tehnoloogia kasutamine oli enamikes kodudest väga levinud. Näiteks oli 97 protsendil peredest kodus televiisor, 83 protsendil tahvelarvuti ning 77 protsenti kasutas nutitelefone.

Vanemate vastustele tuginedes vaatas 52 protsenti alla aasta vanustest lastest telerit, 36 protsenti olid katsunud puutetundlikku ekraani ning 24 protsenti pooleaastastest beebidest olid vanema sõnul püüdnud kellelegi helistada. 15 protsenti beebidest kasutas äppe ning 12 protsenti mängis videomänge.

Mida vanemad olid lapsed, seda pikemat aega nad tehnoloogiaseadmeid kasutasid. 26 protsenti kahe-aastaste ja 38 protsenti nelja-aastastest lastes kasutas tehnikaseadmeid vähemalt tund aega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles