Vähemalt viis last saavad hädavajaliku kuulmisseadme

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuulmisseadme saavad lapsed
Kuulmisseadme saavad lapsed Foto: TÜ kliinikumi lastefond / Selge

Vähemalt viis last saab abi TÜ kliinikumi lastefondi ja küpsisetootja Selga kahekuulise kampaania raames kogutud rahast kuulmispuudega lastele hädavajalike kuulmisseadmete ostmiseks.

Teist korda toimunud kampaania tulemusena ostetakse kuulmispuudega lastele sisekõrva implantaadi kõneprotsessorid, mida tuleb perioodiliselt välja vahetada, teatab TÜ kliinikumi lastefond.

Seekord saavad endale normaalseks igapäevaeluks väga vajaliku seadme üheksa-aastane Aleksander, sama vana Helena, kaheksa-aastane Kirke, 14-aastane Markus ja kümneaastane Raimond.

Sisekõrva implantaat aitab kuulmispuudega lastel elada tavapärast igapäevaelu ning parandab oluliselt nende elukvaliteeti. «Kuulmisimplantaat annab kurdile lapsele võimaluse saada osa helide maailmast,» ütles TÜ kliinikumi kõrvakirurg Maris Suurna.

Ühe kuulmisseadme hind on 10 000 eurot, millest 90 protsenti katab Haigekassa. Ülejäänud osa aga tuleb tasuda peredel endil. Lõppenud küpsisekampaania käigus kogutigi raha perede omaosaluse katmiseks. Kuna kampaania läks oodatust paremini, siis tõenäoliselt on abisaajaid rohkem kui ülalnimetatud viis last.

Seekordne Selga küpsisekampaania tunnuslausega «Tõelise lapsepõlve nimel!» kestis 1. märtsist 30. aprillini. Kõik inimesed, kes sel ajavahemikul Selga küpsiseid ostsid, osalesid kampaanias, sest igal pakilt läks 1 sent kõrvaprotsessorite ostmiseks.

Ka möödunud kevadel koguti samalaadse kampaaniaga raha kuulmispuudega laste toetuseks ning eelmisel sügisel aidati TÜ Kliinikumi lastekliiniku vastsündinute osakonnal soetada vastsündinute hingamist toetav aparaat.

Tartu ülikooli kliinikumi lastefond on üks vanimaid ja suuremaid üle-eestilisi heategevusorganisatsioone, mis on alates 2000. aastast annetajate abiga toetanud erinevatele haiglatele seadmete soetamist ning sadu eriravi või -hooldust vajavaid lapsi ja nende peresid kokku kahe miljoni euroga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles