Sirje Potisepp: Eesti toidul võiks välismaal paremini minna

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toit vabariigi aastapäeva pidulikul tähistamisel
Toit vabariigi aastapäeva pidulikul tähistamisel Foto: Meelis Meilbaum / Järva Teataja

Kuigi Eesti toiduainetetööstus on Vene turu ärakadumisega hästi hakkama saanud, peavad ettevõtjad konkrentsis püsimiseks siiski pingutama.

«Mul on hea meel, et kodumaine tarbija eelistab üha enam kohalikku toitu, kuid välisturgudele minek ei käi nii, et lihtsalt lükkame Eestis populaarse toote lettidele,» ütles Eesti toiduliidu juhataja Sirje Potissepp.

Nii otsivad täna üheksandat korda toimuval toiduainetetööstuse aastakonverentsil ettevõtjad ja eksperdid vastust küsimusele, kuidas Eesti toiduainetööstuse juhtimist nutikamaks ning konkurentsivõimelisemaks arendada.

«Paljud Eesti tootjad on päris hästi hakkama saanud väljakutsetega, mille tõi kaasa Venemaa embargo ja sealse turu ärakadumine, kuid aina tihenev konkurents välisturgudel, surve palgatõusule ning süvenev tööjõupuudus on ilmsed märgid, et konkurentsis püsimiseks peavad Eesti toiduainetööstused leidma ja omaks võtma uue, nutikama mõtteviisi,» sõnas toiduliidu juhataja.

Tänasel konverentsil kuulutatakse muuhulgas välja Eesti parim toiduaine 2015 ning tunnustatakse toiduliidu parimaid eksportivaid ettevõtteid.

Toiduainete tööstus on paberi- ja puidutööstuse järel Eesti suuruselt teine tööstussektor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles