Lugeja küsib: kas pärast 1. maid on majaomanikel oodata maksuameti kontrolli?

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sander Ilvest / Postimees

«Kütan oma maja erimärgistatud diislikütusega ja nüüd oleks seda kiiresti juurde vaja osta. Kuna 1. maist enam erimärgistatud diisliga kütta ei tohi, siis kas ma võin nüüd tellida 1000 liitrit korraga nagu seni, kuigi lõviosa sellest kogusest ma ära kütta ei jõua. Samas on korraga tellides hind soodsam ja ilma transporditasuta,» kirjutab majaomanik.

«Kas ka praegu võib  maksuamet tulla kontrollima ja karistada mind seaduse rikkumise eest? Kas ametil on kavas hakata kontrollima majaomanikke, kes on enne 1. maid ostnud suurema koguse kütust? Milline karistus ähvardab neid, kel jääb 1. maiks järele näiteks 800 liitrit kütust?» küsib majaomanik.

Vastab maksuameti pressiesindaja Mailin Aasmäe.

Kodumajapidamised ja korteriühistud võivad eriotstarbelise diislikütuse jäägi lõpuni tarbida ilma lisatingimusteta, kui kütusejääki hoiustatakse nõuetekohaselt, see on ostetud ja tarnitud enne 1. maid ja seda kasutatakse edasi ainult kütmiseks.

Rohkem infot leiab huvi korral siit: http://www.emta.ee/index.php?id=35768

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles