Soomlaste viinaralli võib taas käivituda

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome turistid Tallinnas alkoholi ostmas.
Soome turistid Tallinnas alkoholi ostmas. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Soome õiguskantsler on asunud kritiseerima sealse tolliameti poolteist aastat tagasi kehtestatud korda, mille kohaselt tohivad praamisõitjad tuua riiki ainult nii palju alkoholi, kui nad kanda jaksavad.

Õiguskantsler Maija Sakslin on teema üles võtnud seoses kaebustega, mis on tema büroole laekunud vanemaealistelt ja puuetega inimestelt, ning ütleb, et see piirang on diskrimineeriv, vahendab Yle Uutiset.

Täna kehtiva korra kohaselt tohib praamiga Soome saabuv reisija tuua kaasa nii palju alkoholi, kui täies elujõus inimene kanda jaksab. Sealse tolliameti kohaselt jääb kaasa toodava alkoholi piir 70 kuni 80 kilo juurde. Sealjuures on lubatud abivahendi ehk lihtsamat sorti käru kasutamine.

Maija Sakslin palub Soome tolliametil sellest korrast loobuda, kuna tema sõnul diskrimineerib see neid inimesi, kellel ühel või teisel viisil pole võimalik sellistel tingimustel alkoholi kanda.

Tolliamet on lubanud oma vastuse anda kuu lõpuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles