«Pealtnägija»: börsimaakler hakkas siidripruulijaks

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuvatõmmis saatest
Kuvatõmmis saatest Foto: Pealtnägija / ERR

Endine tipp-börsimaaker Alvar Roosimaa, kes kunagi haldas kümne miljardi krooni jagu fonde, tegi oma elus kannapöörde, kolis maale ja temast sai Eesti esimene ametlik kodusiidrivabrikant.

Alvar Roosimaa on n.ö lapsmaaklerite põlvkonnas alustanud Eesti investeerimisguru, ikes kaks aastat tagasi lõpetas oma sidemed aktsiate ja fondidega, vahendab ERR saadet «Pealtnägija».

Tänaseks on Roosima esimene ametlik, kõigi vajalike paberitega kodusiidri valmistaja Eestis, varustades oma toodanguga siinseid peenemaid restorane. Börsimaakleritööst loobus mees seetõttu, et see ei paku talle enam pinget.

«Investeerimise idee oli originaalis vahendada inimeste vaba raha ja ettevõtlike inimeste unistusi - viia nad omavahel kokku, siis hetke igapäeva reaalsus on see, et inimesed istuvad oma laptopiga ja ostavad-müüvad hästi kiiresti aktsiaid edasi-tagasi mingit aimu omamata, mis aktsia see on, mis ettevõte see on, miks see ettevõte seal on, kuhu see raha liigub, mis raha see on,» selgitas Roosimaa.

Vaata «Pealtnägija» siidrivabrikandi lugu täismahus ERR-ist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles