Lugeja küsib: kas elatusraha võlg aegub millalgi?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

«Läksime lapse isast lahku, ta ei teinud lapsest enam välja. Nõudsin temalt elatusraha. Paar aastat hiljem kohtusin oma praeguse abikaasaga ja mees lapsendas minu lapse. Aga lapse bioloogiliselt isalt nõudsin elatusraha võla tasumist. See oli 2012 aasta jaanuaris, siiani ei ole ta seda võlga tasunud. Käisin ka kohtutäituri juures, aga ta ei saa ka midagi teha, kuna mees ei ole ametlikult tööl. Kas elatusraha võlg aegub millalgi?» küsib lugeja.

Vastab jurist  Hanna Kivirand õigusbüroost Puurits & Partnerid.

Elatisvõla aegumistähtaeg vastavalt tsiviilseadustiku üldosa (TsÜS) §-ile 154 on kolm aastat iga üksiku kohustuse jaoks ja aegumistähtaeg algab selle kalendriaasta lõppemisest, mil kohustusele vastav nõue muutub sissenõutavaks.

Seejuures on võimalik aegumise katkemine ja peatumine, kui esinevad vastavad asjaolud – sellisel juhul toimub aegumine pikema perioodi möödumisel, kui TsÜS §-s 154 sätestatud kolm aastat iga üksiku kohustuse jaoks.

Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles